می‌دونستی می‌تونی همین الان آموزش "PLCmen شدن" خودتو شروع کنی؟!

بزن برییییم!
ورود و ثبت نام

ویدیوی آموزشی سنسور دما PT100

آموزش سنسور دما PT100 ترموکوپل دلتا میخواهیم با یک مثال آموزش سنسور PT 100 ترموکوپل دلتا را توضیح دهیم و به کاربرد آن بپردازیم. همانطور که میدانیم برای ورودی سنسور دما از نوع PT100 از کارت DVP04PT استفاده میکنیم که 4 عدد کانال ورودی PT100 دارد. و برای ورودی سنسور دما از نوع ترموکوپل (تایپ […]
PT100 ترموکوپل دلتا

آموزش سنسور دما PT100 ترموکوپل دلتا

میخواهیم با یک مثال آموزش سنسور PT 100 ترموکوپل دلتا را توضیح دهیم و به کاربرد آن بپردازیم. همانطور که میدانیم برای ورودی سنسور دما از نوع PT100 از کارت DVP04PT استفاده میکنیم که 4 عدد کانال ورودی PT100 دارد. و برای ورودی سنسور دما از نوع ترموکوپل (تایپ J,K) از کارت DVP04TC که آن کارت هم 4 کانال ورودی ترموکوپل دارد.

DVP04PT
DVP04PT

برای ورودیهای سنسور دما نیازی به کالیبره کردن نیست و در کارت مربوط به کالیبره بطور اتوماتیک انجام میشود. در رجیسترهای مربوطه عددی که ظاهر میشود. همان مقدار دما میباشد با این تفاوت که هر واحد دسیمال برابر 0.1 درجه (سانتیگراد یا فارنهایت) میباشد. یعنی دقت و خواندن دما 0.1 درجه میباشد. بنابراین عدد دسیمالی که در رجیستر خوانده شود 10 برابر مقدار دما میباشد.

حال میخواهیم با یک مثال کاربردی سنسور دما را بررسی کنیم.

مثال: در یک سالن مقداری یک سنسور دما از نوع PT100 قرار داده ایم.

موارد زیر انجام شود:

  • دمای سالن در HMI مشاهده شود.
  • اگر دمای سالن از 20 درجه سانتیگراد کمتر شد. یک خروجی هیتر را روشن نماید تا زمانی که دما بالاتر از 25 درجه سانتیگراد رسید خاموش شود.
  • اگر دما سالن بیشتر 45 درجه سانتیگراد شد، لامپ هشدار شروع به چشمک زدن میکند.(با فرکانس 1 HZ ) و اپراتور با دکمه ریست چراغ را خاموش میکند. و یا اینکه دما کمتر از 40 درجه شد. چراغ خاموش شود. همچنین در این حالت یک خروجی فن سان را روشن کند. هنگامی که دما به کمتر از 40 درجه سانتیگراد رسید خاموش شود.

D100: رجیستر مقدار دمای سالن

X0: ورودی ریست

Y0: خروجی برای لامپ هشدار

Y1: خروجی ON/OFF هیتر

Y2: خروجی ON/OFF فن سالن

برای دیدن کامل برنامه نویسی این مثال به ویدیوی زیر توجه کنید.

مهندس محمدرضا محربی

همیشه آرزو داشتم یک منبع آموزشی فارسی PLC می‌بود تا علاوه بر یادگیری ساده‌تر PLC، از پیشنهادات آموزشی آن استفاده می‌کردم. آن آرزو، اکنون، “PLCmen” نام دارد. بعد از سال‌ها به این نتیجه رسیدم: برای من، PLC تنها یک کار نیست؛ یک ماشین تبدیل رویا به واقعیت است.

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *